Tuesday, 6 December 2016

UK Farm, Kluang.

Teks: Nurul Khairun bt Naim
Foto: Nurul Khairun bt Naim

Sejak berpindah ke Kluang, seringkali aku lalu dihadapan papan tanda UK Farm. Namun tidak juga menjejakkan kaki ke sana. Walau bagaimanapun pada sambutan hari kemerdekaan yang lalu, berjaya juga aku ke sana bersama En. Suami dan Little Muhammad. Pada aku tempatnya memang menarik dan edukatif. sesuai dibawa anak-anak ke sana selain melawat zoo. 

Bagi yang tidak tahu UK Farm ini adalah singkatan nama pemilik ladang ini sendiri iaitu Un Keng Farm. UK Farm ini terletak di dalam kawasan Projek Pertanian Moden Kluang. Pintu masuknya betul-betul bersebelahan Pejabat Veterinar Kluang. Jika anda melalui lebuhraya utara selatan, pastikan anda exit di tol Ayer Hitam. Kemudian ambil ke kanan menghala ke Kluang. UK Farm ini terletak tidak jauh daripada exit tol tersebut. 

Tiket masuk ke UK Farm ini agak mahal juga jika dibandingkan dengan zoo. Kalau tak silap RM43 dewasa. Tiket kanak-kanak aku tidak ingat pula sebab Muhammad dapat tiket percuma kerana dibawah umur 3 tahun. Tiket masuk ini termasuk makanan untuk diberi kepada haiwan. Pada aku walaupun tiketnya agak mahal tapi aktiviti dan pengisiannya amat berbaloi terutama jika kita membawa kanak-kanak. Untuk maklumat lanjut boleh layari laman web UK Farm . 

Jom kita layan gambar sepanjang aktiviti di sana.


No comments:

Post a Comment